Anakucağı”nda Yerli Malı Haftası

 Anakucağı”nda Yerli Malı Haftası

Her yıl 12-18 Aralık'ta kutlanan Yerli Malı ve Tutum Haftası Anakucağı Anaokulunda düzenlendi. Programda, bilgiler verilerek okul içerisinde slayt gösterisi hazırlandı. Öğrencilere yerli malının önemi anlatıldı.

BİLGİ VERDİ

Anakucağı Anaokulu Kurucu Müdürü Ganime Şener, “Yerli Malı Haftası ile ilgili açıklama yapan slayt gösterisinden sonra açıklama olarak insanların parasını, malını, eşyalarını, zamanını ve sağlığını gerektirdiği gibi korumak ve kullanmasına tutumlu olmak denir. Tutumluluk hiçbir zaman cimrilik demek değildir” diye konuştu.

DÜZENLİ VE TEMİZ KULLANIR

Şener, “Tutumlu insan eşyasını, malını düzenli ve temiz kullanır. Zamanını boşuna harcamaz. Kendisine ve çevresine yararlı işlerle geçirir gününü. Öylece kötü alışkanlıklardan da kurtulur. Mutlu ve güvenli olur. Yalnızca kendimize ait olanı değil, elektriği, suyu, yiyecekleri, okulda kullanılan eşyaları, bize ait olmayan eşyaları kendimizinmiş gibi özenle korumalıyız. Topluma ve arkadaşlarımıza ait olan eşyalara zarar vermemeliyiz” şeklinde konuştu. Düzenlenen etkinlikte Bahşılı protokolü çocukları yalnız bırakmadı.



1

HEMŞEHRİMİZDEN, TÜRK TARİHİNE ÖNEMLİ HİZMET

2

Ahilik Haftası “sessizce” kutlanıyor

3

Yahşihan Belediyesinden örnek “Türkçe” kararı

4

Kırıkkale’yi “görmeye değer”

5

Zaferin 949. yılında Kırıkkale de yerini aldı

6

Tarihi eser kaçakçılarına aman yok!

7

Çaşnigir yeniden ziyarete açıldı